Integritetspolicy

Vilka vi är

Hälsoimperiet är ett privatägt företag och vår webbplatsadress är: https://www.halsoimperiet.se.

I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in, varför vi samlar in samt hur vi använder personlig information som du lämnar när du besöker denna webbplats.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Nerladdning av gratisguide

Om du hämtar gratisguiden från hemsidan så hamnar du automatiskt på Hälsoimperiets e-postlista och kommer att motta nyhetsbrev och erbjudanden via e-post. Vill du inte få de utskicken kan du själv välja unsuscribe i den e-post du får. 

Kontaktformulär

När du fyller i vårt kontaktformulär sparas de personuppgifter som du uppgett i våra databaser för hemsidan (hos webbhotellet Miss Hosting) samt att de skickas via e-post till ansvarig för Hälsoimperiet.se. Ändamålet med personuppgiftsbehandlingen är att kunna möjliggöra kontakt med dig angående våra tjänster.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Köp av tjänster på hälsoimperiet.se, sparande av personuppgifter

Du kan köpa en eller flera av våra tjänster utan att registrera ett konto hos oss. Men vi sparar följande personuppgifter på webbplatsen (för att kunna leverera tjänsterna samt för bokföringsunderlag): 

  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Ort du bor på

Uppgifterna som du lämnar behöver vi sedan använda i vårt bokföringsprogram med hänvisning till bokföringslagen. 

För att kunna leverera tjänsterna via hälsoappen Nutrition Data kommer du även att behöva uppge:

  • Ålder
  • Längd
  • Vikt
  • Kön
  • Fysisk aktivitetsnivå (PAL-värde)

Dessa uppgifter används för att du ska kunna nå dina hälsomål och lagras i Nutrition Data så länge du är en aktiv användare. Sedan raderas all data när du avvaktiveras som användare. 

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Svea checkout

Betalningarna hanteras via Svea checkout enligt följande villkor (länk till Sveas villkor). De betalningsuppgifter som du lämnar hanteras via Svea integritetpolicy.

Vilka vi delar dina data med

Köper du tjänster av oss kommer din data även att finnas hos vår leverantör Nutrition Data, Svea ekonomi som är betalningsapplikationen, samt Active Campaign -ett sytem för e-postutsckick, gratisguiden och e-postserien. Datan sparas även i applikationen Woocomerce som är vår webbshop.

Nödvändig information om dig kommer att delas med ovanstående parter, som exempelvis:

  • Orderinformation – vad som köptes
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation
  • När det gäller Svea så även betalningsinformation

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen genom köp av tjänster sparar vi personuppgifterna som du anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information. Det är dock viktigt att understryka att uppgifterna kan komma att behövas för leverans av de tjänster du har köpt.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Webbhotellet Miss Hostings säkerhetsrutiner hanterar servrar och databaser. Hemsidan är SSL-krypterad via webbhotellet. 

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Dataläckor anmäls till Datainspektionen. Om det mot förmodan skulle uppstå en dataläcka kommer berörda personer att kontaktas.

Scroll to Top