Hälsocoachens bästa hälsotips!

Inspiration om livsstil, kost, träning, tankar och vardagsbalans - här får du mina bästa hälsotips

Det finns inga rätt eller fel

Hälsa är en Personlig upplevelse

När vi slutar titta och lyssna på alla andra och börjar lyssna på oss själva, våra tankar och våra kroppar – då kan vi skapa magi, hälsa och balans. Här får du mina bästa tankar kring hälsa och några hälsotips. Helt gratis!

/Hälsningar Coach Melina

hälsotips inspiration

Att leva hälsosamt idag

Hälsotips 1: En bekväm generation - en bekväm livsstil

Tack vare vår briljanta hjärna, har vetenskapen lett oss fram till dagens moderna liv.  Vi är nu är den mänskliga historiens främst utvecklade. Men vi är  också den bekvämaste generation, som någonsin vandrat på vår runda planet.

Vi har genom teknologi och medicin, skapat levnadsförutsättningar som våra förfäder skulle likställa med magi. Men samtidigt har vår moderna livsstil, fått oss att att leva liv fyllda av många ohälsosamma vanor.
Vanor som får oss att må dåligt både fysiskt och psykiskt.

Men såhär vill vi ju inte ha det.Vi vill ju balansera vår superevolution till nutid med att också må bra, eller hur? Vi vill ju göra hälsosamma val. Ta hand om oss själva och gotta oss åt vår hjärnas fantastiska kapacitet.

Kunna njuta av netflix, bank ID, tunnelbana, elcyklar, & Google translate. Applådera att Integritet skrivits in i skolans läroplan för barn.  Medan vi hyllar Nobelprisen i kemi, fysik, medicin, fred och litteratur. 

Vi vill ju kunna njuta av alla våra nutida innovationer. Samtidigt som vi inte behöver utveckla diabetes typ 2. Klara av att studera, jobba och jonglera vardagen utan att utveckla utmattningssyndrom.

Vi vill ju kombinera det bästa med det bästa. Slippa leva som samlare och jägare, men fortfarande vara fysiskt aktiva. Inte behöva salta fisk och karva rötter. Men äta hälsosam mat som ger energi och håller oss friska.

Slippa blodförgiftning och en smärtsam död, för att vi stack oss på en rosbuske. Men inte heller knapra antibiotika som lördagsgodis och göra bakterier multiresistenta.

Ja, du hänger ju med eller hur? Vi vill ju kunna vara smarta i vår smarthet, inte  dumma i vår lathet.

Kropp, själ och sinne

Hälsotips 2: Hur ser just ditt hälsopussel ut?

Att leva hälsosamt är faktiskt inte svårare än vad man själv gör det till. Mina hälsotips fokuserar på balans och sunt förnuft. Det handlar helt enkelt om att skapa vanor som får en att må bra, men som man klarar av att hålla sig till. 

Precis som upplevelsen av hälsa är personlig, så måste också planen för ett hälsosamt liv vara personlig. Det går inte att försöka kopiera andra personers hälsosamma livsstil, utan man måste skapa sin egen. 

Att tänka holistisk hälsa eller helhetshälsa som det också kallas, innebär att man ser på hälsa som en helhet av flera olika dimensioner i sitt liv. 

Dimensioner som alla behöver samspela för att man ska må bra. Man kan se på sitt hälsotillstånd som ett pussel där olika pusselbitar tillsammans formar ens personliga livspussel. Pusselbitar såsom miljö, psykisk, fysisk, andlig, emotionell, sexuell och social hälsa, bildar tillsammans den egna upplevelsen av hälsa eller ohälsa. 

När man tänker på hälsa på det här sättet så blir det enklare att förstå varför man mår som man gör. Det blir lättare att både förbättra sin hälsa men också att förebygga framtida ohälsa.

Ja, du hänger ju med eller hur? Vi vill ju kunna vara smarta i vår smarthet, inte  dumma i vår lathet.

Hälsopussel
Hälsotips medvetna vad

Att göra medvetna val

Hälsotips 3: Mat är både näring och livskalitet

Om man vill göra förändringar i sitt liv så behövs  förändring i både i tankar och handling. Ofta är man medveten om vad man vill förändra. Men inte lika medveten om alla dagliga val, som  motarbetar den förändring man önskar.

För det är ju alla de där små valen som spelar roll. Eftersom de tillsammans antingen banar väg mot förändring. Eller bygger hindren som försvårar resan. 

Att bli medveten om sina egna val är jätteviktigt för att kunna skapa sig en bild av hur verkligheten ser ut. På så sätt blir det tydligt vad man behöver göra, eller sluta göra för att lyckas förändra sin vardag och få en mer hälsosam livsstil.

Något så simpelt som medveten, kan alltså leda till att man äntligen tar kontroll över sin hälsa och sitt mående och sin vardag.

Gillar du Hälsotipsen? Dela med en vän!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Hälsosam kost

Vad ska man egentligen äta  och inte?

Träna Hälsosamt

Varför känns träning stressande och jobbigt?

Gratisguide

Ladda ner min gratisguide här

Garanti och trygghet för dig som klient

Hälsocoaching online

Flexibelt och möjlighet för dig att få hjälp av mig helt oberoende av var du befinner dig i landet.

Hög Kvalitet

Alla tjänster är framtagna av en Certifierad Kost- och Livssilsrådgivare.

Personlig Anpassning

Tjänsterna skräddarsys efter dina behov.

Säkra Betalningar

Betala tryggt med Kort, Swish eller Faktura.

Scroll to Top